Banana frappucino

Banana frappucino

Banana frappucino

Wyśmienite bananowe frappucino na gorące letnie dni. Bardzo mocno zimne, rewelacyjnie smakuje właśnie latem. Kawa w połączeniu z bananem daje posmak bardziej czekoladowy niż kawowy.

Banana frappucino

Składniki na 2 duże szklanki
2 dojrzałe słodkie banany
300 ml zimnego mleka z lodówki
8 kostek lodu
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 100 ml wrzątku
2 łyżeczki brązowego cukru
ewent. na wierzch syrop czekoladowy

Banana frappucino

Wykonanie
Banany obieramy i wkładamy na 1 godzinę do lodówki aby mocno się schłodziły a nawet były nieco przymrożone.
Kawę słodzimy brązowym cukrem i schładzamy w lodówce. Nie musi być mocno zimna ale nie może być gorąca.
Banany kroimy w mniejsze kawałki. Wkładamy wszystkie składniki do blendera kielichowego i blendujemy najlepiej na funkcji do kruszenia lodu. Przeleway do wysokich szkalnek i podajemy od razu do picia.

Banana frappucino

 

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *