Szynka parmeńska z jajkiem i szparagami

Szynka parmeńska z jajkiem i szparagami

Szynka parmeńska z jajkiem i szparagami

szynka parmenska z jajkiem i szparagami P1040309

Składniki
plastry szynki parmeńskiej
jajka ugotowane na twardo i przekrojone
szparagi w zalewie ze słoika
majonez
szczypiorek
sól i pieprz
pomidorki koktajlowe

Wykonanie
Na środku szynku kładziemy połówkę jajka na twardo, nakładamy łyżeczkę majonezu, kładziemy na to dwa kawałki szparagów, szczypiorek który można posiekać lub zostawić w całości, doprawiamy i zawijamy szynkę zakrywając jajko. Na wierzch wbijamy wykałaczkę z koktajlowym pomidorkiem dla dekoracji.

szynka parmenska z jajkiem i szparagami

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *