Lekka sałatka z krewetkami i rzodkiewką

Lekka sałatka z krewetkami i rzodkiewką

Lekka sałatka z krewetkami i rzodkiewką

p1060321

Składniki
(Ilość składników w zależności od oczekiwanej ilości porcji )
Krewetki w zalewie własnej
świeży koperek
rzodkiewka
ugotowane jajka
sałata * dowolny rodzaj
na sos :jogurt naturalny + gęsta śmietana
przyprawy / sól i pieprz

p1060319

Sałatę rwiemy na kawałki , układamy na talerzach. Układamy na nią pozostałe pokrojone składniki. Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę lub półtalarki a jajka w ćwiartki. Na wierzch układamy opłukane i odsączone krewetki . Całość polewamy sosem jogurtowo śmietanowym. Na 1 mały jogurt naturalny należy dodać 3 łyżki śmietany oraz przyprawy do smaku , dobrze pasuje też wyciśnięty ząbek czosnku. Sałatkę posypujemy świeżym koperkiem oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

p1060322

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *