Sałatka ze szpinaku „baby” i szparagów

Sałatka ze szpinaku „baby” i szparagów

Sałatka ze szpinaku „baby” i szparagów

sałatka ze szpinaku i szparagów

DSC04290
Składniki:
2 garści świeżego szpinaku „baby” ( małe listki)
puszka szparagów w zalewie
suszone pomidory w oliwie
sól, pieprz
pomidorki cherry

Wykonanie:
szpinak płuczemy na sicie, odstawiamy do lekkiego osuszenia
Układamy szpinak na dużym talerzu.
Na szpinak kładziemy przekrojone na pół pomidorki cherry, pokrojone w paski suszone pomidory w oleju,oraz pocięte szparagi z puszki.
Całość doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy olejem ze słoika z suszonymi pomidorami.

Gotowe 🙂

 

 

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *