Jajecznica z patelni

Jajecznica z patelni z dodatkami

Jajecznica z pieczarkami,cebulą,kiełkami,żółtym serem,pomidorem i przyprawami – jedzona prosto z gorącej patelni, bardzo polecam..

Tak oto powstała moja jajecznica, kiedy otworzyłam lodówkę i wzięłam z niej kilka składników, inspiracja jakby nie patrzeć, z bardzo dobrym rezultatem smakowym.

Jajecznica z patelni z dodatkami

Jajka ekologiczne lub od kogoś kto ma własne kury – takie są najlepsze, innych jajek nawet nie ruszam.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2-3 pieczarki
  • 2 plastry żółtego sera
  • natka pietruszki
  • kiełki (dowolne)
  • pół cebuli
  • 1 łyżeczka masła

Jajecznica z patelni

Przepis:

Na rozgrzanym maśle podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki.

Kiedy są już podduszone wbijam jajka,trzymam na małym ogniu, doprawiam solą i pieprzem, mieszam jak zwykła jajecznicę, dodaję szybko plastry żółtego sera które kroję w kawałki aby szybciej się rozpuścił. Dodaję też kiełki. Przykrywam pokrywką, chwilę trzymam. Na wierzch sypię natkę pietruszki, obkładam patelnię dookoła pokrojonym pomidorem.