Muffiny śniadaniowe z bekonem i warzywami

Muffiny śniadaniowe z bekonem i warzywami

Muffiny śniadaniowe z bekonem i warzywami

muffiny śniadaniowemuffiny śniadaniowe

Przepis na 10 sztuk
1/4 zielonej małej cukinii
1/2 czerwonej papryki
1 mała obrana marchewka
kawałek posiekanej cebulki
1/2 łyżeczki pieprzu i soli
10 plastrów bekonu
8 jajek

muffiny śniadaniowe

Wykonanie
Piekarnik nagrzewamy do 175 st.
Warzywa kroimy w małą kosteczkę lub mniejsze paseczki.
Jajka ubijamy mikserem lub trzepaczką , dodajemy przyprawy. *można dodać ulubione przyprawy lub zioła. Do miski z ubitymi jajkami dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy wszystko razem.
Blaszaną lub silikonową formę na muffiny wykładamy dodatkowo papierowymi foremkami na muffiny. Każdą foremkę wykładamy dookoła plasterem bekonu. Do środka dodajemy masę jajeczną aż do samego brzegu foremki.
Pieczemy przez 30 minut.

muffiny śniadaniowe P1040264

 

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *