Wiosenny sos do mięsa z grilla, jajek, wędliny

Wiosenny sos do mięsa z grilla, jajek, wędliny

Wiosenny sos do mięsa z grilla, jajek, wędliny

Sos na zimno na bazie majonezu z dodatkiem śmietany lub jogurtu oraz ze świeżymi warzywami. Taki sos podałam na Wielkanoc do świątecznego śniadania gdzie były jajka oraz rozmaite wędliny. Moim zdaniem sos ten będzie również świetny do grilowanego mięsa .

sos do mięsa z grilla

Składniki

4 łyżki majonezu
1,5 łyżki chrzanu
2 łyżki jogurtu lub śmietany
5 rzodkiewek
pół ogórka
szczypiorek
cebulka dymka 3 szt
sól i pieprz

sos do mięsa z grilla

Wykonanie
warzywa obieramy ze skórek. Ogórek i rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy dłonią sok.
szczypiorek i cebulkę kroimy drobno. Dodajemy majonez,chrzan i śmietane lub jogurt. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy przyprawiami.

sos do mięsa z grillasos do mięsa z grilla

Print Friendly


1 thought on “Wiosenny sos do mięsa z grilla, jajek, wędliny”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *