Surówka z białej kapusty i papryki

Surówka z białej kapusty i papryki

Surówka z białej kapusty i papryki

surówka z białej kapusty

Składniki 

Ćwiartka poszatkowanej białej kapusty
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 małe marchewki
1 biała cebula
Sól, pieprz, cukier, olej, ocet zwykły

Wykonanie:

Kapustę poszatkować.

Obie papryki pokroić w cienkie krótkie paseczki. Cebulę pokroić w piórka.

Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

Doprawić obficie solą i pieprzem.

Sporządzić winną polewę : ocet+cukier+olej ( pół kubka) Zalać surówkę, wymieszać, odstawić na kilka godzin aby smaki się połączyły.

Ponownie spróbować, jeśli potrzeba doprawić według własnego smaku.

surówka z białej kapusty

Smacznego!

 

Print Friendly


2 thoughts on “Surówka z białej kapusty i papryki”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *