Warzywa do obiadu – fasolka, brokuła,pieczarki

Warzywa do obiadu – fasolka, brokuła,pieczarki

Warzywa do obiadu – fasolka, brokuła,pieczarki

Warzywa na ciepło

Składniki:
Zielona fasolka szparagowa- zimą pozostaje opcja mrożonych
Brokuły
Pieczarki
czerwona cebula
oliwa
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek suszony

Wykonanie:
Fasolkę i brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Fasolkę i brokuły gotowałam odzielnie w dwóch osobnych garnkach. Najlepiej aby były średnio miękkie.
Pieczrki kroimy na ćwiartki i dusimy na patelni( można na maśle lub na wodzie) na tyle aby woda z nich odparowała a same pieczarki lekko zmiękły.
Cebulę kroimy w kosteczke.
Wszystkie warzywa łączymy razem w misce, skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku przyprawami, tyle ile lubimy.

Gotowe 🙂

warzywa do obiadu

 

Print Friendly


2 thoughts on “Warzywa do obiadu – fasolka, brokuła,pieczarki”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *