Duńskie kanapki z jajkiem i krewetkami

Duńskie kanapki z jajkiem i krewetkami

Duńskie kanapki z jajkiem i krewetkami

Duńskie kanapki z jajkiem i krewetkami

Składniki
Dobry razowy chleb z ziarnami
liście sałaty
ugotowane i pokrojone w plastry jajka
krewetki w zalewie gotowe do spożycia
majonez którym smarujemy jajka
trochę pokrojonej w kostkę świeżej papryki
masło do posmarowania chleba
sól i pieprz

Duńskie kanapki otwarte Smørrebrød jada się w Danii widelcem i nożem, ze względu że bardzo często zawierają dużo warstw i tak jest po prostu wygodniej.

Duńskie kanapki z jajkiem i krewetkami Duńskie kanapki z jajkiem i krewetkami

Print Friendly


1 thought on “Duńskie kanapki z jajkiem i krewetkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *