Prosta, szybka i zdrowa kolacja lub obiad, zachęcam do spróbowania przepisu:
Składniki:
- kasza gryczana
- cebula
- oliwa
- 1 ząbek czosnku
- mieszanka warzyw mrożonych lub świeże
(marchewka, brokuła, papryka, groszek, fasolka itp.)
przyprawy: sól, pieprz, papryka, ewentualnie ulubione zioła
Wykonanie:
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na patelni z tłuszczem podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojonym lub wyciśniętym czosnkiem.
Dodajemy gotową mieszankę warzyw lub jeśli robimy ze świeżych to kroimy wszystkie w małe kawałki lub paseczki. Smażymy do miękkości, doprawiamy przyprawami, ziołami.
Mieszamy razem z kaszą gryczaną, jeśli jest za suche to dodajemy trochę gotowanej wody lub bulionu warzywnego.
Smacznego!