Przepis.
Aby przygotować jajecznicę, potrzebujesz:
- 4 jaj
- 2 łyżki mleka
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
Kroki:
- W misce roztrzep jajka z mlekiem, solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzej masło.
- Wlej jajka na patelnię i smaż na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jajka się zetną.
- Gotowe jajecznicę podawaj na ciepło. Możesz podawać z dodatkami lub dorzucić je podczas smażenia.
Bardzo proste, szybkie i zdrowe danie. Możesz eksperymentować i dodać do jajecznicy różne dodatki (po lub na etapie smażenia):
- cebulkę (wcześniej zeszklona)
- szczypiorek
- małe pomidorki lub posiekane w plastry pomidory
- salami
- kiełbasę
- ser żółty (będzie fajnie się ciągnął)
- posiekane oliwki
- wcześniej podsmażone pieczarki lub inne grzyby
Sprawdź inne kulinarne przepisy na PaniKucharka.pl