Jakie składniki będą Ci potrzebne?
- Ćwiartka poszatkowanej białej kapusty
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 2 małe marchewki
- 1 biała cebula
- Sól, pieprz, cukier, olej, ocet zwykły
Wykonanie – przepis na surówkę z białej kapusty
Kapustę poszatkować. Obie papryki pokroić w cienkie krótkie paseczki. Cebulę pokroić w piórka. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić obficie solą i pieprzem.
Sporządzić winną polewę: ocet+cukier+olej (pół kubka).
Zalać surówkę polewą, wymieszać, odstawić na kilka godzin aby smaki się połączyły.
Ponownie spróbować, jeśli potrzeba doprawić według własnego smaku.
Pysznie i zdrowo? Moim zdaniem tak! – Smacznego! 🙂
Zobacz również pyszną i prostą do wykonania surówkę z buraczków!