Mozarella ze świeżą bazylią, pomidorkami oraz dipem jogurtowym

Mozarella ze świeżą bazylią, pomidorkami oraz dipem jogurtowym

Mozarella ze świeżą bazylią oraz dipem jogurtowym

mozarella ze świeżą bazylia i dipem

Mozarella a na niej świeżo poszatkowana bazylia z wyciśniętym czosnkiem czosnku skropiona oliwą posypana solą, pieprzem. Dip zrobiony  z jogurtu naturalnego z dodatkiem ziół i przypraw. Całość dopełniają pokrojone pomidorki koktajlowe. Podane ze świeżym pieczywem, przystawka dobra i na drugie śniadanie i na wieczorną kolację.

Składniki:
mozarella pokrojona w plastry
świeża bazylia w doniczce
oliwa
sól, pieprz
czosnek świeży 1 ząbek
jogurt naturalny mały
zioła do dipu wg uznania (np.suszone pomidory, oregano,czosnek, świeża mięta)
pomidorki koktajlowe

Wykoanie:
Świeżą bazylię myjemy, szatkujemy nożem, skrapiamy oliwą, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, posypujemy solą i pieprzem.
Tak przygotowaną bazylię kładiemy na każdy plasterek mozarelli.
Jogurt mieszamy z przyprawami.
Pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół, posypujemy solą i pieprzem.
mozarella ze świeżą bazylia i dipem

Smacznego

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *