Pasta wegańska z fasoli – do chleba

Pasta wegańska z fasoli – do chleba

Pasta wegańska z fasoli – do chleba

Składniki

Na 1 osobę na kilka smarowń potrzebne będą
1 puszka białej fasoli w zalewie
2 małe cebule
2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego ,majeranek, sól, pieprz, papryka ostra
1 starte na tarce jabłko bez skóry
1 łyżeczka brązowego cukru
oliwa

Wykoananie 

Fasole z puszki odcedzamy z płynu , przy czym odlewamy do szklanki ten płyn i będziemy używać do pasty. Fasolę blendujemy i w miarę potrzeby używamy płyn z fasoli do rozrzedzenia pasty wg. uznania.

Cebulę kroimy w kosteczkę, oliwę rozgrzewamy i dodajemy listki laurowe i ziel angielskie, doajemy cebulę i rumienimy ją.
Dodajemy cukier i smażymy dalej jakieś 5 min. Dodajemy starte na tarce jabłko oraz pozostałe przyprawy. Smażymy jeszcze kolejne 5 minut.

Zblendowaną fasolę dodajemy do cebuli i przesmażamy jeszcze 5 min razem. Próbujemy i doprawiamy jeszcze do samku wg. uznania.

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *