Krem marchwiowy

Krem marchwiowy

Krem marchwiowy

p1070214p1070212

Składniki na 4 osoby
800 ml bulionu warzywnego
600 gram marchwi lub ok 8 szt średnich
1 puszka mleczka kokosowego
1 duży ząbek czosnku wyciśniety
1 cebula w kostkę
kawałek 3 cm świeżego imbiru
1-2 łyżeczki ostrej papryki
sól

Wykonanie
Marchew gotujemy w mniejszych kawałkach a cebulę szklimy na patelni z olejem. Po ugotowaniu marchwi blendujemy ja razem z cebulką na mus. Dodajemy mleczko kokosowe (sam tłuszcz) wodę zostawiamy i jeśli krem będzie zbyt gęsty możemy użyć tą wodę do rozrzedzenia . Dolewamy gorący bulion i pozostałe dodatki i mieszamy. Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 20 min.

krem marchwiowy

Print Friendly


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *