Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mam szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantuję, że zasmakuje każdej z nas 😉 Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo.. w buzi!
Składniki:
170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg
mango
awokado
150 g rolady z sera koziego
2 garście orzechów włoskich
Sos winegret:
¾ łyżki musztardy
2 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.
Sałatka Przepis – Przygotowanie:
Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.