Panierowane tosty z mozarellą i salami

Panierowane kanapki tosty

Składniki: na 5 porcji

  • 5 kromek białego chleba pszennego lub tostowego
  • 5 plastrów salami lub innej wędliny
  • Ser mozzarella lub do pizzy 2 kulki
  • Kawałek sera pleśniowego lub oscypka
  • 2 pomidory
  • 1 Papryka
  • Mleko, 4 jajka, maka, bułka tarta

Tosty wykonanie / Przepis

Chleb umoczyć szybko w mleku, nałożyć dodatki, obtoczyć w mące, rozbełtanym jajku, bułce tartej.

(górę pieczywa obsypać bułką)

Smażyć na większej ilości oleju (ponieważ panierka wchłania dość szybko tłuszcz) z obu stron aż do rozpuszczenia się mozzarelli.

Tosty podawać z warzywami.

Smacznego!

Panierowane kanapki tosty